Завідувач кафедри іноземних мов і перекладу Марія Ткачівська відвідала посольство України в Німеччині (м. Берлін)

Днями завідувач кафедри іноземних мов і перекладу нашого університету Марія Ткачівська відвідала посольство України в Німеччині (м. Берлін)  із німецькомовною лекцією  «Die Ukraine von A bis Z» (witzig, würzig, interessant), яка відбувалася в рамках наукового лекторію «Наука з перших вуст», організованого Німецько-українським академічним товариством.

Лекторка запропонувала читачам цікаві реалії життя українців, які слід сприймати серйозно, почасти з гумором, але не крізь лупу критики. Саме такою є книга Марії Ткачівської «Україна від А до Я» (дотепно, гостро, із перчиком), написана німецькою мовою. Авторка продемонструвала на прикладах динаміку змін, які відбулися в Україні за останні 5 років.

Послухати нашу колегу прийшли працівники посольства, викладачі та студенти німецьких університетів, німецькі підприємці, представники української громади Берліна, журналісти.  Із вітальними та подячними словами виступили другий секретар посольства Олег Соколовський та координатор Реґіональної групи Берлін-Бранденбург Німецько-українського академічного товариства Міжнародної Української Академічної Мережі Олеся Лазаренко.