Василю Стефанику сьогодні 150!

Василю Стефанику сьогодні 150! Студенти міжнародники під керівництвом викладачів кафедри іноземних мов та перекладу розділили цю радість святкування з учнями старших класів ліцею ім. Р. Шухевича. Зустріч була організована завідувачкою кафедри Ткачівською М.Р. та викладачами Нич О.Б., Ницполь В.І. та Поглод Г.Я. Школярі мали змогу ознайомитись із особливостями спеціальностей міжнародні відносини та міжнародні економічні відносини та долучитись до читання Стефаника різними мовами. Студенти Влад Паславський (МВ-22) та Андріана Колотило (МЕВ-31) ознайомили присутніх з короткою біографічною довідкою та особливостями перекладу новел Стефаника англійською. Адже, як писала Леся Ураїнка: “…Він уміє найпростішими засобами справити якнайбільше враження”, а от перекласти ці засоби і цей стиль не так просто, тому студенти звернули увагу на труднощі перекладу, а згодом перейшли до читання перекладу новел англійською (читали: Лапковський О. (МЕВ-21, випускник цього ж ліцею), Волосюк В., Говера Л. Одінцова В. (МВ-32).
Цікавим для школярів виявилось інсценування перекладу новели “The Schoolboy”, яку підготували міжнародники першокурсники групи МВ-12, а також звучання новел Стефаника іспанською мовою (читали студенти групи МВ-13 Куртяник В., Веремій Л. та групи МВ-41 Багринівська І.).
Світ новел Василя Стефаника відкрився в новому світлі для школярів та студентів. Надіємось, що через два роки ці десятикласники вже читатимуть Стефаника у наших групах міжнародників разом з нашими викладачами кафедри іноземних мов і перекладу.