Професорки університету побували з навчальним візитом у Австрії

Професорки педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Надія Луцан та Анна Струк разом з командою проєкту Erasmus+ Cooperation Project mentUwell – Preserving youth mental wellbeing in wartime migration crisis побували з навчальним візитом у Австрії. З початком роботи всіх учасників привітав почесний консул України в місті Клагенфурт Нільс Глоліч (Dr. Nils Grolitsch), який докладає багато зусиль для того, щоб увага міжнародних партнерів була зосереджена на посиленій допомозі українцям під час війни.

Отримали багато позитивних вражень від спілкування з фахівцями інтеграційних центів «CARITAS», «OIF», «Vobis», які надають психологічну та супровідну допомогу дітям, підліткам та батькам для їхньої адаптації та інтеграції в Європейському союзі. Під їхнім керівництвом друкується велика кількість української літератури для дітей та молоді (серед яких: «Назовні», «Про тугу та Батьківщину»).

Пізнавальною була зустріч з учасниками «Sprachcafe», де працюють водночас і волонтери, котрі допомагають інтегруватися молодим людям у вільній атмосфері за допомогою вивчення мови.

Приємно вразив сучасний простір Клагенфуртського університету, де ми мали можливість ознайомитися із методами та формами роботи з мігрантами.

Дякуємо ПНУ за надану можливість брати участь у важливих проєктах у цей важкий і водночас відповідальний час для усіх нас, науковців, та держави в цілому. Вдячність також Австрійським партнерам за теплу зустріч, нові ідеї та подальшу співпрацю.

Нагадаємо, даний проєкт реалізується Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника спільно з Академією ВСБ (Akademiy WSB) (Польща), Університетом Миколаса Ромеріса (Mykolo Romerio Universitetas) (Литва), Фінським консультативним освітнім центром (Fin Edu Consult Oy) (Фінляндія), Університетом Мистецтва та дизайну в Клуж-Напоці (Universitatea De Arta si Design Din Clujnapoca) (Румунія), Професійним навчальним закладом (Enaip Veneto Impresa Sociale) (Iталія), Кооперативним товариством з дослідження проєктів (Studio Progetto Societa Cooperativaso Ciale) (Італія), Центром розвитку підприємницьких компетенцій (European Center of Entrepreneurship Competence & Excellence) (Австрія) та триватиме до 2025 року.