МАРШРУТ «УНІВЕРСИТЕТ – БІБЛІОТЕКА»

28 вересня 2023 року працівники відділу літератури іноземними мовами ОУНБ ім. І. Франка завітали до студентів ПНУ ім. В. Стефаника на кафедру міжнародні відносини зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та на кафедру міжнародні економічні відносини зі спеціальності «Міжнародні економічні відносини».

Впродовж багатьох років з метою підвищення рівня інформаційної культури для першокурсників кафедри міжнародних відносин працівники відділу літератури іноземними мовами проводять інтерактивні заняття, на яких здобувачі освіти  дізнаються про традиційні та інноваційні  послуги і продукти обласної книгозбірні, та зокрема, знайомляться з особливостями роботи відділу.

Книжкові джерела з питань мовознавства та вивчення іноземних мов, автентична література з різних галузей знань користуються популярністю у сучасної молоді, адже багато з них вивчають кілька мов та мають можливість побувати в різних країнах світу, спілкуватися з носіями мови.

Корисними виявилися поради щодо використання онлайн ресурсів для вивчення та удосконалення іншомовних знань, адже перегляд художніх та документальних фільмів, подкастів, прослуховування пісень, виконання різноманітних тестів, граматичних, лексичних, фонетичних вправ, які безкоштовні та доступні на цифрових платформах значно допомагають у навчанні та самоосвіті. Одним із завдань, які пропонують викладачі кафедри своїм студентам, є прочитання книги англійською мовою та її аналіз, що є ще одним дієвим способом для вивчення мови.

Фонди відділу постійно поповнюються новинками. Минулого місяця, завдяки співпраці  з Опольською Воєводською публічною бібліотекою ім. Е. Смолки (Республіка Польща) та за сприяння громадської організації «Парі-ІФ» Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека отримала багато сучасних книг польською, німецькою та французькою мовами, які стануть в нагоді для удосконалення знань.

Наприкінці заходу студенти мали змогу пройти бібліотечну вікторину про секрети відділу іноземними мовами, використовуючи QR-код.

Працівники бібліотеки вітають здобувачів-першокурсників із початком нового навчального року й бажають успішного навчання, щоб стати кваліфікованими спеціалістами обраної професії та щиро вдячні Т.в.о завідувачки кафедри іноземних мов і перекладу Л. І Серман, викладачкам Я. В. Битківській, С. С. Кобуті, В. І. Ницполь, І. В. Тимків, О. І. Семак, О. Б. Нич за плідну співпрацю.