День абітурієнта на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин

8 квітня 2023 р. під час проведення Дня абітурієнта за допомогою відео конференції Zoom на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин відбулася зустріч зі школярами закладів загальної середньої освіти. На ній були присутні 36 випускників шкіл Івано-Франківської та сусідніх областей західноукраїнського регіону.

Старшокласників привітав декан Кугутяк Микола Васильович, який у своєму виступі ознайомив зі структурою Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Микола Васильович акцентував увагу на тому, що структурний підрозділ є важливим науково-освітнім центром Університету, який орієнтується на внутрішні і міжнародні стандарти освіти.

Відповідальний секретар відбіркової комісії Факультету історії, політології і міжнародних відносин, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Міщук ознайомив присутніх із перевагами навчання на Факультеті та розповів про специфіку й умови цьогорічного вступу. Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію стосовно особливостей навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників освітніх програм, які реалізуються колективами кафедр Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

Про освітні програми Факультету історії, політології і міжнародних відносин: Середня освіта (Історія), Історія та археологія, Політологія, Політологія. Національна безпека, Міжнародні відносини, Міжнародні економічні відносини, Управління міжнародним бізнесом присутнім розповіли завідувачі кафедр і гаранти освітніх програм Ігор Райківський, Андрій Королько, Володимир Комар, Василь Климончук, Ігор Гурак, Лілія Михайлишин, Оксана Когут-Ференц, Сергій Васильченко.

Наприкінці зустрічі відповідальний секретар відбіркової комісії Факультету Андрій Міщук та завідувачі кафедр і гаранти освітніх програм відповіли на низку запитань абітурієнтів стосовно умов вступу, навчального процесу, оплати за навчання, подальшого працевлаштування тощо.