Співпраця з «IT Step Academy” матиме багато цікавих напрямків

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника підписав угоду про співпрацю із Івано-Франківською філією “IT Step Academy”. Зокрема, партнери університету розглядають Міжнародний центр зустрічей студентської молоді України та Польщі, що нині будується у Микуличині, як великий ІТ-Hub.

“Це буде центр комп’ютерної симуляції для прийняття рішень. Молодь, яка там зустрічатиметься, за допомогою комп’ютерних програм матиме змогу моделювати різноманітні ситуації, для неї відкривається можливість створення різноманітних стартапів на ІТ технологіях. Крім того, наш університет дуже серйозно входить в дуальну освіту, для нас важливо, щоби значна частина викладання відбувалася безпосередньо в практичній площині, на підприємствах. Паралельно завершується відбудова Міжнародного наукового центру “Обсерваторія” Прикарпатського та Варшавського університетів. Там буде встановлено серйозне обладнання», – увиразнив Ігор Цепенда актуальність співпраці в напрямку ІТ.

Зі свого боку директор Івано-Франківської філії “IT Step Academy” Ігор Мандар підкреслив, що співпраця з Прикарпатським національним університетом для них – це можливість співпрацювати із ширшою аудиторією, і доносити до людей потребу в IT-освіті.

“Сьогодні це, як ніколи актуально. Програми, які ми пропонуємо, постійно оновлюються, оскільки цього вимагає ринок праці. Ми співпрацюємо з різними фірмами, ІТ компаніями, які шукають для себе спеціалістів. І відповідно ми пропонуємо їм приходити до нас на захисти дипломів, курсових, і вони для себе можуть обирати крутих спеціалістів”, – зазначив Ігор Мандар.

В рамках угоди Прикарпатський університет та Івано-Франківська філія “IT Step Academy” обмінюватимуться досвідом, розроблятимуть спільні наукові та дослідні ініціативи, удосконалюватимуть освітні програми, взаємовигідні для наукового потенціалу обох закладів, студентів, які там навчаються та фахівців, які там працюють.