Викладачі університету провели курси для фахівців із соціальної роботи

Викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи педагогічного факультету в межах угоди про співпрацю між Прикарпатським університетом та Івано-Франківським обласним Центром соціальних служб провели 25-26 листопада курси підвищення кваліфікації для фахівців із соціальної роботи та працівників системи соціального захисту населення. Загалом близько сотні учасників. Заняття відбувалися у форматі онлайн.

У межах програми курсів було розглянуто низку актуальних тем, з якими виступили викладачі кафедри. Зокрема, йшлося про особливості роботи соціальних працівників з молодими сім’ями (професорка Галина Михайлишин, аспірантка Мирослава Довга), етичні аспекти соціальної роботи (професорка Роксолана Зозуляк-Случик), соціальний супровід адопційної сім’ї (професорка Оксана Протас). Також викладачі  провели характеристики осіб/сімей з дітьми, що належать до вразливих груп населення та перебувають у складних життєвих обставинах (доцентка Надія Сабат), обговорили нормативно-правове забезпечення діяльності соціальних служб» (Роман Кицмен) та питання безпеки працівників під час здійснення соціальної роботи (доцентка Іванна Кулик).

Учасники курсів також ознайомилися, зокрема, з методикою визначення потреб населення адміністративно-територіальних одиниць у соціальних послугах (доцент Роман Петришин), механізмом взаємодії суб’єктів, що надають соціальні послуги, здійснюють соціальну роботу (доцентка Лідія Тимків).

«Сучасне суспільство потребує висококваліфікованих фахівців, які могли б ефективно вирішувати ряд проблем, проводити соціальну роботу з різними категоріями клієнтів, отримувачами соціальних послуг, підбирати оптимальні форми та методи вирішення низки питань. Швидко зростають темпи розвитку технологій, у практику соціальної роботи впроваджуються інноваційні підходи. Тому таким важливим є наш обмін знаннями та досвідом щодо механізмів надання соціальних послуг відповідно до чинного законодавства, формування навичок застосування форм та методів соціальної роботи», – зазначила професорка Галина Михайлишин.

Після завершення лекційних та семінарських занять учасники курсів пройшли тестування та отримали відповідні сертифікати.

” Якість надання послуг у громаді залежить від фахового рівня фахівців із соціальної роботи”, – підкреслив директор Івано-Франківського обласного ЦСС Ростислав Микитюк. Він також подякував фахівцям Прикарпатського університету за плідну співпрацю.