11 кращих студентів Прикарпатського – стипендіати Фундації Лозинських (США)

Вже третій рік поспіль у Прикарпатському національному університеті проходить конкурс для студентів на здобуття стипендій від Фундації Лозинських (США). Його проведення стало можливим завдяки угоді про двосторонню співпрацю, яку було укладено у 2019 році.

Відповідно до умов конкурс пройшов у два етапи. За результатами останнього конкурсна комісія Прикарпатського університету визначила 20 студентів-претендентів. Остаточне рішення було за Фундацією, яка призначила стипендії в розмірі гривневого еквіваленту 500 доларів десятьом найкращим нашим студентам.

Основними вимогами до учасників конкурсу були: високий рівень досягнень у навчальній діяльності, активна участь у громадському житті університету та потреба у соціальній підтримці.

Тож, цьогоріч стипендіатами Фундації Лозинських стали: Палійчук Марія (Факультет математики та інформатики); Маринець Ірина (Факультет іноземних мов); Оглоб’як Андріана (Навчально-науковий інститут мистецтв); Воробйова Розаліна-Вікторія, Коновалова Віра (Факультет психології); Ясінська Валентина, Попович Ірина (Педагогічний факультет); Дубельовський Богдан (Факультет історії, політології і міжнародних відносин); Мельник Вікторія (Факультет філології); Савчук Степан (Фізико-технічний факультет).

Крім того, стипедійною програмою Фундації Лозинських передбачений і конкурс на кращу магістерську роботу. Цьогоріч у ньому переміг випускник факультету природничих наук Назарій Данилюк. Його науковий керівник – Тетяна Татарчук, доцентка кафедри хімії. У своїй магістерській роботі «SMART-аналіз як експрес-контроль якості води та кінетики фотокаталітичних реакцій» Назарій Данилюк описав SMART-аналіз, як сучасний метод аналізу якості води та кінетики проходження фотокаталітичних реакцій за допомогою смартфона. В рамках свого наукового дослідження ним було створено перший прототип портативного SMART-фотометра, призначеного для аналізу якості води на вміст нітритів, фосфатів, сульфатів, феруму, твердості та кольоровості води. А також розроблено мобільний додаток для керування портативним SMART-фотометром, призначеного для аналізу якості води.

Відповідно до умов конкурсу Назарій Данилюк отримає від Фундації Лозинських винагороду за кращу магістерську роботу у розмірі гривневого еквіваленту 1000 доларів США.