Онлайн-зустріч студентів з Послом України в Державі Катар Андрієм Кузьменком

25 травня у рамках проєкту “Зустріч з дипломатами” студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та викладачі кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології і міжнародних відносин мали нагоду поспілкуватися онлайн з відомим українським дипломатом, Надзвичайним і Повноважним Послом України у Державі Катар Андрієм Кузьменком.

У ході зустрічі відомий український дипломат поділився власним досвідом роботи на дипломатичній службі, розповів про виклики української дипломатії, зокрема, та дипломатії загалом.

Під час онлайн-розмови Надзвичайний і Повноважний Посол України у Державі Катар Андрій Кузьменко звернув увагу студентів-міжнародників на основні питання, які залишаються ключовими для української дипломатії в цьому році: протидія російській агресії, створення кримської платформи та взаємодія з українцями, які постійно проживають за кордоном.

Андрій Кузьменко коротко розповів про Державу Катар, її державний устрій, адміністративний поділ, економіку. Дипломат відповів на низку запитань учасників онлайн-зустрічі.

На завершення Надзвичайний і Повноважний Посол України у Державі Катар Андрій Кузьменко звернувся до майбутніх дипломатів з порадами.

«Будьте жадібними до знань, будьте жадібними до мов та будьте жадібними до культури. Це те, що робить вас дипломатами, це те, що робить вас яскравими особистостями, з якими ваші візаві не лише спілкуватимуться, але й рахуватимуться. Мені подобається один вислів американського дипломата Чарльза Фрімена: «Бережіться тих людей, які спроможні розмовляти на 12 мовах і не спроможні думати на жодній з них». Думайте, аналізуйте своє життя, ставте собі чіткі плани і слідуйте ним», – зазначив Андрій Кузьменко.

Своєю чергою організатори віртуальної зустрічі подякували українському дипломатові Андрієві Кузьменку за участь у проєкті та чудову нагоду поспілкуватися.

Зазначимо, що за ініціативи та сприяння ректора університету, професора Ігоря Цепенди на кафедрі міжнародних відносин започатковано та реалізується  проєкт “Зустріч з дипломатами”.