Зустріч з Томом Бартоном – директором школи London School of English у Львові

Дистанційне навчання розширює кордони! Нещодавно студенти групи МВ-12 МВ-13 спеціальності «міжнародні відносини» мали нагоду поспілкуватися з Томом Бартоном – директором школи London School of English у Львові, сертифікованим викладачем англійської мови Cambridge CELTA та Cambridge DELTA, екзаменатором міжнародних іспитів Pearson Test of English. Для більшості наших студентів це був перший досвід спілкування з носієм мови. Пан Том створив невимушену і дружню атмосферу бесіди, а його юні співрозмовники показали хороший рівень мовної компетенції, поставивши гостю низку запитань, відповіді на які змусили їх подивитися на знайомі речі під іншим кутом зору. Зокрема, було приємно дізнатися, що адаптація до життя в Україні для нашого гостя минула безболісно, оскільки українці відкриті люди, з якими легко знайти спільну мову. Що йому імпонують тривалі новорічні і різдвяні святкування та плавний перехід на робочі будні, у той час як у Англії святкова атмосфера очікування Різдва та Нового Року завершується одразу 2 січня. Що краса українських Карпат вразила його найбільше – настільки неповторними та автентичними вони є.
Неприємним виявився той факт, що перше, на що наш гість звернув увагу приїхавши до України, це споживання пива у громадських місцях. Водночас, пан Том схвально відгукується про наше гнучке відношення до правил та законів, аргументуючи це тим, що українці доволі мудрі у прийнятті рішення стосовно дотримання чи ігнорування недоцільних правил. А ще на противагу англійцям українці не планують так детально свої дні та тижні наперед, що на його думку дозволяє уникнути стресових ситуацій та робить життя непередбачувано цікавішим.
Торкнулися ми також теми освіти. Обговорили доречність щоденного оцінювання учня чи студента на заняттях (пан Том не прихильник такого підходу), зачепили питання вивчення іноземних мов та його особистий досвід (французьку вивчають у школах Англії, хоча зростає попит на китайську). Звернув увагу на типові помилки своїх українських студентів ( по секрету ділимося з вами: не говоріть as for me – тільки for me, in my opinion!). На прохання порадити найбільш дієві способи вивчення англійської мови підкреслив, що щоденна наполеглива праця є єдино дієвим способом досягнення успіху у будь-якій сфері, водночас наголосив, що праця повинна приносити задоволення і порадив знаходити приємні сторони у навчальній рутині та насолоджуватися тим, чим займаєшся.
Багато цікавих деталей розмови залишимо для себе, адже щиру та дружню атмосферу важко передати у кількох словах. Сердечно дякуємо за надану можливість пані Ірині Карамишевій, академічному консультантові Dinternal Education (Lviv Office) Сподіваємося на подальшу співпрацю та цікаві зустрічі!