Волонтерська робота студентів-міжнародників

Кожного року студенти напряму підготовки «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» беруть участь у багатьох заходах, працюючи волонтерами. Найчастіше їх волонтерська робота пов’язана з іноземними мовами. Міжнародники працюють перекладачами на форумах та зустрічах, організованих ОДА, супроводжують іноземні делегації під час проведення різноманітних фестивалів, а також беруть участь у мовних літніх таборах. Вже традиційно цьогоріч студенти-міжнародники забезпечували англомовний супровід почесних гостей міста Івано-Франківськ на Міжнародному фестивалі “Carpathian Space” та охоче діляться своїми враженнями:

«Завдяки волонтерству на Міжнародному фестивалі “Carpathian Space” нам випала нагода супроводжувати артистів грузинської національності – талановитих танцюристів. Можемо з впевненістю сказати, що це просто мегапозитивний народ з гарячими танцями, які мало не розтоптали Івано-Франківську сцену. Ми щиро вдячні університету, а саме кафедрі міжнародних відносин за те, що допомогли нам бути присутніми у створенні такого масштабного дійства, адже досвід спілкування з народами різних країн і враження від фестивалю запам’ятаються нам на все життя. Можемо з впевненістю сказати, що “Carpathian Space” зближує людей, і дозволяє проникнути глибше в культуру та традиції далеких гостей нашого міста.»

Юлія Франків, студентка 3-го курсу

«Цього року я вперше брала участь у Карпатському просторі в якості волонтера. Ми супроводжували музичний гурт із Чехії  протягом 3-х днів. За цей короткий період я зустріла багато цікавих та крутих людей. Дуже багато спілкувалася англійською, що допомогло мені покращити розмовні навички.
Завдяки цьому фестивалю ми із чеським гуртом відвідали фестиваль ковалів, фестиваль кави та виставку картин із понад двадцятьох країн світу. Представники Чехії були приємно вражені добродушністю та привітністю міста Івано-Франківськ.
Окремо хочу подякувати кафедрі іноземних мов і перекладу, за те що дали нам той рівень знань англійської, завдяки якому ми вільно могли спілкуватися з іноземцями.»

Марина Юрик, студентка 30-го курсу